LAKÁSFELÚJÍTÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

1. Felmérés

Ha már tudja, hogy mit szeretne felújítani, mennyi összeg van rá, ideje felkeresni egy kivitelezőt. Visszahíváskor le tudják egyeztetni azt az időpontot, amikor a lakásfelújító cég képviselője el tud menni Önökhöz, és fel tudja mérni a munkát. Erre mindenképp szánjon időt. Olyan időpontot válasszanak, amikor kellő időtartam áll rendelkezésre a tárgyaláshoz. A lakásfelújító cég kiválasztásánál vegye figyelembe a fent említett Lakásfelújító tippjeinket!

2. Árajánlat

A felmérést követően 5-7 munkanapon belül érkezik az írásos árajánlat. Ezt is jobb lehetőleg személyesen átbeszélni, hiszen, e-mailen, vagy telefonon bonyolultabb folyamat pontról- pontra átvenni a részleteket.

3. Szerződéskötés

A lakásfelújításról a szerződést akár már az árajánlat letisztázása után közvetlenül is meg lehet kötni, amennyiben nem kellenek változtatások. Ha mégis, akkor két- három napon belül alá lehet írni.

4. Bontás

Kezdődhet a lakásfelújítás. És a szükséges rossz, a bontás. Természetesen itt is áll a mondás, rombolás nélkül nem lehet építkezni. A felesleges falaktól, csempéktől, járólapoktól, vakolatoktól meg kell tisztítani a felújítandó felületet. Ez természetesen átmeneti és a jó szakember ügyel a tisztaságra és a berendezések épségére.

5. Vízhálózat kialakítása

A lakásfelújítás ezen fázisánál már kész koncepcióval kell rendelkezni, hogy hova kerülnek a csaptelepek, a kád, vagy zuhanyzó, és a konyhai vizesblokkok.

6. Gázrendszer kialakítása

Gázvezetékek elhelyezését jelenti, amit a lakásfelújítás egyik legmeghatározóbb részének tekintünk. Ebben az esetben szintén előre kell jelezni, hogy a fűtéshez és a főzéshez hova kell elhelyezni majd a kiállásokat.

7. Villanyvezetékek elhelyezése

A villanyhálózat kialakításánál tudniuk kell a lakásfelújítást végző szakembereknek, hogy hova kerülnek a kapcsolók és a konnektorok. Ezeknél érdemes összeszámolni, hogy mennyi kell és, hogy milyen funkciójuk lesz. Természetesen több konnektorra lesz szükség általában, mint ahány gépünk van. Gondoljon a feleségére, hogy a porszívónak minden helységben kell tudni üzemelni. Valamint a kisgyermekek esetében a fokozott biztonság a legfőbb szempont, mint az elhelyezésnél, mind a minőségnél. Érdemes biztonsági konnektorokat alkalmazni.

8. Nyílászárók

A lakásfelújítás kezdetén, de érdemes inkább előtte megrendelni, hogy ezzel ne tolódjanak a munkálatok.

9. Vakolás

A vezetékek és a nyílászárók elhelyezése után kerül fel a vakolat, amelynek köszönhetően láthatatlanná válnak a falban okozott károk. Innentől már kiderül az ég, és látszik a lakásfelújítás eredménye.

10. Csempézés és járólapozás

A lakásfelújítások sokszor különböznek, van, hogy csak a hidegburkolatok javítása, cserélése a munka, de mi mindenképp szerettük volna, ha globálisan látja át a munkafolyamatokat. Képzelje el, hogy a lakásfelújítás után egy hangulatos esti fürdőt vesz a vadonatúj fürdőszobájában. Higgye el, élete egyik legjobb 12 másodperce lesz, mikor elmerül a forró fürdővízben, a vadonatúj fürdőszobájában!

11. Falak

A festés előtt jöhet a glettelés, és hamarosan “új ruhát” ölt otthona. A lakásfelújítás leglátványosabb része következik.

12. Festés, mázolás, tapétázás

Falak, nyílászárók, fűtőtestek festése odafigyelve a kiváló minőségre. Nagy gondot fordítunk a korábbi munkálatok tökéletességének megőrzésére.

13. Meleg burkolat lerakása, javítása

A laminált padló, vagy parketta lerakása, csiszolása, lakkozása, szegőlécezése.

14. Szaniterek felhelyezése

Mosdók, wc, csaptelepek, zuhanyzók felhelyezése. Ezzel már végleges képet kap a fürdőszobája.

15. Belső ajtók felrakása

Készített beltéri ajtók beszerelése, rendszerint akkor, ha már megszáradt a festés.

16. Villanyszerelés

Kapcsolók, konnektorok felhelyezése végleges helyükre.

17. Takarítás

Takarítás magunk után. Erre kifejezetten kényesek vagyunk, hiszen az Önök kényelme és elégedettsége az első számunkra.

18. Lakásból ,,Meleg otthon” garancia

A munka átadását követő 1 éven át garanciát vállalunk munkánkra és az általunk beszerelt berendezésekre. Ha a szerződésben rögzített bármely munkánk hibás, egy éven belül, TELJESEN INGYENESEN, KISZÁLLÁSI DÍJ NÉLKÜL kimegyünk és helyrehozzuk a problémát.

.