TIPPEK

lakasfelujitas-tippek-tervezes

Tervezzen előre!

A jó szakember jelmondata: Többször mérj, egyszer vágj!
Ez így igaz a lakásfelújításra is. Sok kellemetlen és költséges dologtól mentheti meg magát, ha előre megtervezi, pontosan mit és hogyan szeretne átalakítani. Így teljesebb képet kaphat arról mi mennyibe fog kerülni. Egy tisztasági festésből nem lesz új szoba, 3 nap helyett 6 hónap alatt. Tehát az első és legfontosabb tippünk, hogy papír és toll a kézbe, és írja le, pontosan mire gondolt.

lakasfelujitas-tippek-meres

Addig nyújtózzunk, amíg a takarónk ér!

Írja össze, mennyi pénzt szán a lakásfelújításra, Milyen keretszámokra gondolt a fürdőszobánál, a festésnél, a nyílászáróknál, a fűtésrendszer korszerűsítésénél. Minél részletesebben bontja le a listát, annál konkrétabban fogja látni, hogy mi fér bele. Így a lakásfelújítást végző cég is segíteni tud összehozni az igényeit az alapanyagárakkal. Természetesen, ha Nekik is olyan fontos az Ön otthona, mint Önnek.

 

lakasfelujitas-tippek-iras

A szó elszáll, az írás megmarad!

Közhelynek tűnhet, de korántsem az. A lakásfelújítást végző céggel minden esetben írásban egyezzen meg. Ez első sorban azért szükséges, hogy a későbbiekben ne legyenek vitás kérdések. Ha minden részletesen le van írva, az árajánlattól a szerződésen át, akkor nem lehetnek problémák. Természetesen ez magában foglalja a lakásfelújításról adott számlát is. A számla minden esetben igazoló szelvény lehet az Önök számára, hogy mennyit költöttek a lakásfelújításra, akár eladásnál, akár a biztosító társaságnál.

 

penztarcabarat-lakasfelujita

Pénztárcabarát lakásfelújítás.

Könnyen beárnyékolhatja az egész lakásfelújítást, ha a fizetés és az eredetileg megbeszélt összegek nem egyeznek. Arra is ügyeljen minden esetben, hogy a szerződésben az az összeg legyen feltüntetve, ami eredetileg az árajánlatban szerepelt és ne másik. A fizetés mindig igazolás mellett történjen, akár átutalással, akár készpénzben. Az a lakásfelújító cég amelyik nem akar adni számlát, az legyen Önnek is nagyon gyanús!

 

lakasfelujitas-tippek-ahogy-on-szeretne

Lakásfelújítás ahogyan Ön szeretné!

Legyen ellenőrizhető a munka, és tegye is meg! Ha esetleg a kivitelező alvállalkozókkal végezteti a munkát, de a megbeszélésen csak Ő volt jelen, kérjen elérhetőséget. Előfordulhatnak problémák a lakásfelújítás alkalmával. például nem oda kerülnek a radiátorok, ahova eredetileg Önök kérték. Ebben az esetben egyszerűbb, ha egyből a kivitelezővel veszi fel a kapcsolatot, és majd Ő orvosolja a dolgot. Csak minden legyen előre leegyeztetve. Ha időközben pedig módosulnak az elképzelései, a lakásfelújítási szerződést könnyen lehet (és ajánlott is) hozzá módosítani.

lakasfelujitas-tippek-munkas

A lakásfelújító cég a barátunk és nem az ellenségünk!

Legyen megértő és türelmes a szakemberekkel! Mindenki követhet el hibákat, de a jó szakember ki is javítja azokat. Minden munkafázisnak megvannak a határideje, amit az elején jó tisztázni. Senkinek nem érdeke, hogy például ne száradjon meg az aljzatkiegyenlítő. Az Ön részéről is igen megterhelő főleg lelkileg a lakásfelújítás, és sok esetben véget nem érőnek tűnhet. De lazítson, gondoljon arra, mennyivel jobb lesz, ha elkészül.